Agnės Grigaliūnienės obuolių pyrago receptas

JUMS REIKĖS:

Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Cukrus 200 g
5 kiaušinių tryniai
5 kiaušinių baltymai
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Citrina 1 vnt.
Grietinė 1 arbat. šaukštel.
Majonezas 1 arbat.šaukštel.
Miltai 2 stiklinės
Obuoliai 6 vnt.

Šarlotės obuolių pyragas

Agnė Grigaliūnienė savo mėgstamiausio obuolių pyrago receptą gavo iš mamos: „Mano mamytė kepa nuostabius pyragus! Šis receptas labai paprastas, bet pyragas išties labai gardus, rekomenduoju pamėginti ir jums!”. Agnei šis pyragas gardžiausias su riebiais vaniliniais ledais – „juk tai klasika!“, – juokiasi ji.

PARUOŠIMAS
  1. Margariną VILNIUS kepiniams ištrinkite su cukrumi ir gerai išmaišykite;
  2. Supilkite kiaušinio trynius ir vėl maišykite, tuomet pilkite dalimis miltus, maišykite;
  3. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, taip pat sudėkite kepimo miltelius nugesintus citrinos sultimis;
  4. Taip pat sudėkite grietinę ir majonezą, gerai suplakite;
  5. Atsargiai su šaukštu į gautą masę supilkite išplaktus baltymus;
  6. Į margarinu pateptą formą supilkite tešlą, į ją sudėliokite nuluptus ir supjaustytus obuolius;
  7. Kepkite pyragą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol apskrus pyrago viršus;
  8. Iškeptą ir atvėsusį pyragą papuoškite cukraus pudra, o patiekti skaniausia su vaniliniais ledais.

Skanaus!