Baklažanų ritinėliai, apkepti pomidorais ir mocarelos sūriu

JUMS REIKĖS:

Margarinas VILNIUS Skanumas
Baklažano 1 vnt.
Pomidorai 1-2 vnt.
Mocarela 1 vnt.
Majonezas 1-2 valg. šaukš.
Česnako skiltelė 1 vnt.
Džiovinti bazilikai
Druska
Pipirai
Švieži bazilikai (papuošimui)
Duona skrudinimui

PARUOŠIMAS
  1. Baklažaną supjaustykite 1 cm pločio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite apie 10 min pastovėti (kad išsiskirtų nereikalingas kartokas skystis iš baklažano minkštimo);
  2. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kiekvieną griežinėlį plonai aptepkite majonezu, pabarstykite susmulkintu česnaku, pipirais ir džiovintais bazilikais;
  3. Paruoštus baklažanus kepkite alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje, 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min;
  4. Pakeptus baklažanus ištraukite iš orkaitės ir sudėkite likusius ingredientus: ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po pomidoro riekelę, o ant pomidoro – po mocarelos riekelę.
  5. Pagamintus užkandžius pabarstykite bazilikais;
  6. Dar kartą įdėkite į orkaitę ir pakepkite 5-7 min. tol, kol sušils pomidorai ir išsilydys sūris;
  7. Karštus ritinėlius sudėliokite ant skrudintos duonos riekelių, jas aptepkite margarinu VILNIUS, papuoškite šviežiu baziliku.