Granola batonėliai

Jums reikės

Ingredientai:

  • 4 puodelių avižinių dribsnių;
  • 1 puodelio kapotų migdolų;
  • 1 puodelio kapotų žemės riešutų;
  • 0,5 puodelio saulėgrąžų;
  • 0,25 puodelio kokoso drožlių;
  • Linų sėmenų;
  • Sezamo sėklų;
  • 100 g kepinių margarino;
  • 0,5 puodelio medaus;
  • Vanilės ekstrakto;
  • 1 puodelio džiovintų spanguolių

Paruošimas
  1. Į sausą skardą suberkite avižas ir riešutus;
  2. Vis pamaišant šiek tiek apskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.;
  3. Atvėsinkite;
  4. Medų išlydykite su margarinu, įlašinkite vanilės esencijos, tuomet viską gerai išmaišykite;
  5. Apskrudintas avižas sumaišykite su kokoso drožlėmis, linų sėmenimis, sezamo sėklomis, saulėgrąžomis ir spanguolėmis (arba kitais jūsų mėgstamais džiovintais vaisiais ir kitais priedais);
  6. Į mišinį supilkite paruoštą sirupą, gerai išmaišykite;
  7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą masę. Tuomet tolygiai viską paskirstykite ir gerai prispauskite;
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol viršus šiek tiek paruduos.
  9. Iškepusią granolą gerai atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio ir formos batonėliais.

Skanaus!

Susiję receptai