Kibinai

JUMS REIKĖS:

Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g

TEŠLAI:

Miltai 4 stikl. (po 250 ml)
Kiaušinių 3 vnt.
Grietinės 200 g

ĮDARUI:

Kiaulienos mėsos (kumpio arba sprandinės) 600 – 700 g
Svogūnų 5 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
 Plakto kiaušinio (patepimui prieš kepant) 1 vnt.

PARUOŠIMAS
  1. Sutarkuokite margariną, suberkite miltus, sudėkite grietinę, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Jei tešla dar kimba prie rankų įdėkite dar miltų ir minkykite kol ji nebelips.
  2. Išminkę tešlą ją padalinkite į 18 gabaliukų ir padėkite į šaldytuvą valandai atšalti;
  3. Įdarui mėsą ir svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, tuomet įberkite druskos ir pipirų;
  4. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir suformuokite kibinus;
  5. Paruoštus kibinus sudėkite į skardą pabarstytą miltais (ar išklotą kepimo popieriumi);
  6. Kibinus aptepkite kiaušinio plakiniu;
  7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol gražiai paruduos.

Skanaus!