Medaus tortas

JUMS REIKĖS:

TEŠLAI:

Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 3 valg. šaukštai
Kakavos 2 valg. šaukštai
Medaus 2 valg. šaukštai
Cukraus 1 valg. šaukštas
Sodos 1 valg. šaukštas
Kiaušinių 1 vnt
Pieno 6 valg. šaukštai

KREMUI:

Margarino VILNIUS kepiniams 300 g
Cukraus pudros 1,5 stiklinės
Citrinos 1 vnt
Pieno 0,5 l
Kiaušinių 2 vnt
Miltų 2 valg. šaukštai

PARUOŠIMAS
  1. Sumaišykite 3 šaukštus miltų, 2 šaukštus kakavos ir 1 šaukštelį sodos;
  2. Kitame dubenėlyje sumaišykite 6 šaukštus pieno, 2 šaukštus medaus, šaukštą cukraus, 1 kiaušinį ir 50 g margarino;
  3. Šią masę dėkite ant garų vonelės ir pavirinkite, kol ištirps cukrus, taip pat nepamirškite maišyti. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite, bet masė turi išlikti šilta;
  4. Į tešlą suberkite miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Ją padalinkite į 10 – 11 dalių, plonai iškočiokite ir iškepkite;
  5. Pasiruoškite kremą: sumaišykite 0,5 litro pieno, 2 kiaušinius ir 2 šaukštus miltų. Įdėkite į vandens vonią ir nuolat maišydami, virkite, kol mišinys pradės tirštėti. Tada nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite;
  6. 300 g margarino VILNIUS kepiniams ištrinkite su cukraus pudra. Pridėkite tarkuotų citrinų žievelių ir vėl išmaišykite. Sumaišykite šią masę su vonelėje ištirpinta mase;
  7. Tada imkite tešlos lakštą, dėkite kremo ir taip sluoksniuokite, kol gausite pyragą. Kraštus gražiai apipjaustykite, užlyginkite kremu ir papuoškite.

Skanaus!