Napoleonas

JUMS REIKĖS:

Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Miltai 700 g
Grietinė 5 valg. šaukšt.
Druska 7 g
Kiaušinis 1 vnt.

Sviestas (vaniliniam kremui) 500 g
Miltai 120 g
Cukrus 350 g
Pienas 1,5 stikl.
Tryniai 2 vnt.
Vanilinis cukrus 20 g
Razinos mirkytos brendyje pagal skonį
Smulkinti riešutai 1 pakelis

PARUOŠIMAS
  1. Miltus supilkite ant lentos;
  2. Ant miltų supilkite grietinę, druską, kiaušinį, tarkuotą margariną kepiniams VILNIUS ir maišykite kol neliks sausų miltų;
  3. Gautą masę dėkite į šaldytuvą, kad tešla atšaltų ir sukietėtų;
  4. Ant miltais pabarstytos lentos kočiokite plonus tešlos lakštus (2-3 mm, kad būtų peršviečiami);
  5. Kepkite 180°C  orkaitėje 3-4 min.
Vaniliniam kremui:
  1. Sviestą užvirinkite puodelyje, suberkite miltus ir pakepkite, kad pagelstų;
  2. Atskirai užvirinkite pieną su cukrumi ir supilkite į sviestą (smarkiai maišant šluotele);
  3. Dar kiek pakaitinus nukelkite nuo ugnies ir sukite masę mediniu šaukštu, kol atšals;
  4. Įmuškite trynius ir sukite toliau, kol masė pasidarys puri;
  5. Baigiant sukti, suberkite vanilinį cukrų;
  6. Šiuo kremu sutepkite lakštus;
  7. Į vieną sluoksnį dėkite razinas, mirkytas brendyje, į kitą – riešutus, o į trečią – spanguoles, mirkytas citrinos sultyse.