Pikantiški krepšeliai

JUMS REIKĖS

Tešlai:

Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai 220 g
Kiaušiniai 1 vnt
Vanduo 50 ml
Pipirai
Druska
Džiovinti čiobreliai, bazilikas
Linų sėmenų sėklos (nebūtinai)

Įdarui:

Varškė 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Sūris
Paprika 1 vnt.
Maži pomidoriukai (sauja)
Špinatai
Grietinė 1 valg. šaukšt.
Druska
Pipirai

PARUOŠIMAS
  1. Kambario temperatūros margariną VILNIUS kepiniams sumaišykite su kiaušiniu ir vandeniu;
  2. Supilkite miltus, druską, pipirus ir kitus birius produktus;
  3. Palikite tešlą šaldytuve pusvalandžiui (tešlos užtenka 12-ai krepšelių);
  4. Įdarui supjaustykite sūrį, papriką, špinatus. Supjaustytus produktus sumaišykite su varške, kiaušiniu, grietine, druska ir pipirais pagal skonį;
  5. Į kiekvieną formelę įdėkite tešlos, kruopščiai pirštais formuojant krepšelius;
  6. Kepkite 200°C  orkaitėje apie 15-20 min.;
  7. Iškepus krepšeliams sudėkite į vidų įdarą;
  8. Įdarytus krepšelius pakepkite, kol gražiai pagels ir apskrus viršus bei patys krepšeliai.