Pikantiškos lazdelės

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
  • Miltų 300 g
  • Sodos 1 arbat. šaukštel.
  • Aliejaus 1 valg. šaukšt.
  • Grietinės 125 g
  • Vandens 60 ml
  • Česnako 3 skilt.
  • Prieskonių 3 valg. šaukšt.
  • Alyvuogių aliejaus 4 valg. šaukšt.

Paruošimas
  1. Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną VILNIUS kepiniams;
  2. Išsijokite miltus;
  3. Kol vėsta margarinas, sodą sumaišykite su grietine;
  4. Į miltus įpilkite sumaišytą grietinę, aliejų ir atvėsusį margariną; viską gerai išmaišykite;
  5. Supilkite vandenį, dar kartą gerai išmaišykite ir verskite ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite;
  6. Plonai iškočiokite gautą picos tešlą;
  7. Susmulkinkite česnaką, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais (pagal skonį). Paruoštą masę tepkite ant picos pado;
  8. Lenkite padą pusiau ir supjaustykite maždaug 1 cm juostelėm, susukite ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 15 min. Valgykite su sriuba, sultiniu arba tiesiog vienas kaip gardų užkandį.

Skanaus!

Susiję receptai