Purus obuolių pyragas

JUMS REIKĖS:

Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Obuoliai 5 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 150 g
Miltai 2 stikl.

Soda 1 arbat. šaukštel.
Grietinė 0.5 stikl.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 pakelis

PARUOŠIMAS
  1. Margariną VILNIUS ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite;
  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų;
  3. Trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės sumaišytos su soda ir maišydami po truputį berkite miltus;
  4. Kai tešla taps vientisa, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite;
  5. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius;
  6. Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi;
  7. Kepkite 180°C orkaitėje apie 45 min.