Šakočio pyragas

JUMS REIKĖS:

Margarino VILNIUS Kepiniams 250 g
Cukraus 250 g
Vanilinio cukraus 1 arbat. šaukšt.
Kiaušinių 5 vnt
Miltų 150 g
Krakmolo 100 g
Kepimo miltelių 1 arbat. šaukšt.
Grietinės 2 valg. šaukšt.
Druskos žiupsnelis

PARUOŠIMAS
  1. Minkštą margariną išsukite su cukrumi, kol masė taps puri ir balta;
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir druska iki standžių putų, o trynius sudėkite į margariną ir gerai išmaišykite;
  3. Taip pat į šią masę sudėkite grietinę ir dar kartą gerai išmaišykite;
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu. Tuomet juos suberkite į margarino ir kiaušinių masę ir viską gerai permaišykite;
  5. Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl išmaišykite;
  6. Paimkite kepimo skardą aukštais kraštais ir ją visą išklokite kepimo popieriumi. Tuomet įpilkite kelis šaukštus tešlos ir išlyginkite ją per visą skardą;
  7. Dėkite skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (su įjungta kepimo iš viršaus funkcija) ir kepkite kelias minutes – kol pirmas sluoksnis gražiai paruduos;
  8. Išimkite skardą ir jau ant iškepusio sluoksnio užpilkite dar tešlos ir paskleiskite ją. Tuomet vėl kiškite į orkaitę ir kepkite, kol viršus paruduos;
  9. Taip kartokite kol tešla pasibaigs.

Skanaus!