Sausainiai su obuoliais

JUMS REIKĖS:

Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Grietinė 200 g
Vanduo 1 valg. šaukšt.
Miltai 3 stikl.
Druska žiups.

Obuoliai 3 vnt.
Cukrus pagal skonį
Cinamonas pagal skonį
Kiaušiniai 2 vnt.

PARUOŠIMAS
  1. Šaltą margariną kepiniams VILNIUS supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su miltais, grietine, druska, vandeniu;
  2. Peiliu viską susmulkinkite, kol tešla pradės kibti ir ją greit galėsite suminkyti rankomis į vientisą masę;
  3. Tešlą įdėkite valandai į kamerą;
  4. Atšalusią tešlą padalinkite į 2-3 dalis ir kočiokite iš kiekvieno gabalėlio po didelį ploną blyną;
  5. Blyną supjaustykite peiliu „spinduliukais“ kaip tortą (šie „spinduliukai“ turi gautis gana siauri);
  6. „Spinduliukus“ patepkite plaktu kiaušiniu;
  7. Supjaustytą tešlą apibarstykite cukrumi ir cinamonu, ant platesnio „spinduliuko“ galo dėkite po nulupto obuolio skiltelę ir vyniokite;
  8. Prieš kepant patepkite plaktu kiaušiniu, kad sausainiai gražiai paruduotų;
  9. Kepkite 30 minučių 170°C įkaitintoje orkaitėje.