Šimtalapis

Jums reikės

  • Miltai 500 g
  • Sausos mielės, pusė pakelio
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Pienas 250 ml
  • Cukrus 300 g
  • Margarinas VILNIUS

kepiniams 200 g

  • Dvi saujos išmirkytų razinų
  • Stiklinė išmirkytų ir sumaltų aguonų

Paruošimas
  1. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis ir šiek tiek cukraus;
  2. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus kiaušinius;
  3. Minkykite visa masę, kol tešla taps elastinga;
  4. Tešlą padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždenkite kad neapdžiūtų ir palikite kilti apie 20 min;
  5. Ištirpinkite kepinių margariną;
  6. Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį pakočiokite ir padėję ant stalo atsargiai ištempkite, kol tešla taps itin plona;
  7. Sutepkite tirpdytu kepinių margarinu VILNIUS kiekvieną gabalėlį ir apibarstykite cukrumi;
  8. Ant paskutinio ištempto lakšto pabarstykite razinas, sudėkite prie krašto aguonas ir suvyniokite ritinėlį;
  9. Paruoštą ritinėlį įdėkite į kepimo formą ir  į iki 200°C įkaitintą orkaitę;
  10. Kepkite 50 min.
Susiję receptai