Šimtalapis

JUMS REIKĖS:

Miltai 500 g
Sausos mielės, pusė pakelio
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 250 ml
Cukrus 300 g

Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Dvi saujos išmirkytų razinų
Stiklinė išmirkytų ir sumaltų aguonų

PARUOŠIMAS
  1. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis ir šiek tiek cukraus;
  2. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus kiaušinius;
  3. Minkykite visa masę, kol tešla taps elastinga;
  4. Tešlą padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždenkite, kad neapdžiūtų, ir palikite kilti apie 20 min;
  5. Ištirpinkite kepinių margariną;
  6. Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį pakočiokite ir padėję ant stalo atsargiai ištempkite, kol tešla taps itin plona;
  7. Sutepkite tirpdytu kepinių margarinu VILNIUS kiekvieną gabalėlį ir apibarstykite cukrumi;
  8. Ant paskutinio ištempto lakšto pabarstykite razinas, sudėkite prie krašto aguonas ir suvyniokite ritinėlį;
  9. Paruoštą ritinėlį įdėkite į kepimo formą ir  į iki 200°C įkaitintą orkaitę;
  10. Kepkite 50 min.