Tradicinis obuolių pyragas

Jums reikės

  • Margarinas VILNIUS

kepiniams 150 g

  • Obuoliai 5 vnt.
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Cukrus 150 g
  • Miltai 2 stikl.
  • Soda 1 arbat. šaukštel.
  • Grietinė 0.5 stikl.
  • Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
  • Vanilinis cukrus 1 pak.

Paruošimas
  1. Margariną VILNIUS kepiniams ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite;
  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų;
  3. Iš trynių, margarino su cukrumi, grietinės sumaišytos su soda ir miltų sumaišykite tešlą;
  4. Kai tešla taps vientisa mase, išplakite kiaušinių baltymus ir juos taip pat atsargiai įmaišykite;
  5. Suberkite kubeliais smulkiai pjaustytus tris obuolius;
  6. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėliokite porą nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių;
  7. Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi;
  8. Kepkite 180°C orkaitėje apie 45min.

Skanaus!

Susiję receptai