Tradicinis obuolių pyragas

Jaukiais rudens vakarais labiausiai vilioja naminio obuolių pyrago kvapas. Mylimiausias obuolių pyragas – atkeliavęs iš vaikystės, su meile iškeptas brangios mamos ar močiutės. Šiandien puiki proga iškepti gardų tradicinį obuolių pyragą – sau, šeimai ar draugams. Mėgaukitės namų jaukumu, puodeliu karštos arbatos ir gabalėliu puraus obuolių pyrago. Jis idealiai dera su vaniliniais ledais. Šiltų ir jaukių vakarų! Tradicinis purus obuolių pyragas.

JUMS REIKĖS:

Ingredientai
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Obuoliai 5 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 150 g
Miltai 2 stikl.
Soda 1 arbat. šaukštel.
Grietinė 0.5 stikl.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 pak.

PARUOŠIMAS
  1. Margariną VILNIUS kepiniams ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite;
  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų;
  3. Iš trynių, margarino su cukrumi, grietinės sumaišytos su soda ir miltų sumaišykite tešlą;
  4. Kai tešla taps vientisa mase, išplakite kiaušinių baltymus ir juos taip pat atsargiai įmaišykite;
  5. Suberkite kubeliais smulkiai pjaustytus tris obuolius;
  6. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėliokite porą nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių;
  7. Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi;
  8. Kepkite 180°C orkaitėje apie 45min.

Skanaus!