Užkandėlė su rikotos sūriu bei svogūnų džemu

JUMS REIKĖS:

Rikota sūris 1 pak.
Druska
Pomidoras 1 vnt.
Petražolės papuošimui
Paskrudinto batono riekelės
Margarinas VILNIUS Skanumas
Dideli balti svogūnai 3 vnt.
Didelis raudonasis svogūnas 1 vnt.
Aliejus kepimui
Rudasis cukrus 2 valg. šaukšt.
Balzamiko actas 2 valg. šaukšt.
Raudonas vynas 2 valg. šaukšt.
Žiupsnelis čiobrelių

PARUOŠIMAS
  1. Džemo ruošimas: svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į puodą kartu su šlakeliu aliejaus, čiobreliais ir 50 ml vandens, viską troškinkite apie valandą (puodo dangtį nukėlinėkite kuo rečiau);
  2. Po valandos svogūnai bus suminkštėję, tuomet įberkite rudojo cukraus ir druskos, įpilkite balzamiko acto, raudono vyno ir viską troškinkite apie 10 minučių kol džemas sutirštės;
  3. Paimkite skrebutį, aptepkite jį margarinu VILNIUS Skanumas;
  4. Su konditeriniu maišeliu išspauskite šiek tiek pasūdyto rikotos sūrio,  į vidurį įdėkite šaukštą svogūnų džemo, viską papuoškite pomidoro skiltele ir baziliko šakele.