Velykiniai keksiukai

Jums reikės

Ingredientai:

  • Kiaušinių 4 vnt
  • Citrinos 1 vnt
  • Cukraus 300 g
  • Miltų 350 g
  • Kepimo miltelių 2 a.š
  • Margarino VILNIUS

kepiniams 200 g

  • Grietinės 2 v.š

Paruošimas
  1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros margariną ir išsukite iki purumo;
  2. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite;
  3. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į margarino masę ir išsukite, kol cukrus ištirps. Įmaišykite grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis;
  4. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais. Persijokite ir po šaukštą įplakite į tešlą. Suberkite likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišykite;
  5. Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą;
  6. Į keksiukų skardą sudėkite popierines formeles (vienai formelei tenka šaukštas su kaupu tešlos);
  7. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Stebėkite, kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos – tuomet jie jau bus iškepę.

Skanaus!

Susiję receptai