Velykų boba

JUMS REIKĖS:

Miltų 0,5 kg
Pieno 200 ml
Kiaušinių 3 vnt
Margarino VILNIUS kepiniams 250 g
Cukraus 100 ml
Sausų mielių 1 pakelis
Druskos 0,5 arbat. šaukšt.
Vanilinio cukraus 1 arbat. šaukšt.

PARUOŠIMAS
  1. Ištirpinkite margariną, į jį supilkite pieną ir pašildykite;
  2. Razinas užplikykite, kad išbrinktų bei nusausinkite;
  3. Persijokite miltus ir sumaišykite su mielėmis, tada įdėkite visus likusius ingredientus ir supilkite šiltą pieno – margarino masę;
  4. Užmaišykite tešlą ir minkykite, kol nebelips prie rankų;
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių ir išjunkite. Uždengtą tešlą palikite orkaitėje apie 1,5-2 valandas, kad gerai sukiltų;
  6. Tuo tarpu paruoškite kepimo indus (pavyzdžiui, juos galite pasidaryti iš indelių nuo tirpios kavos). Į kepimo indą įdėkite kepimo popieriaus arba formeles sutepkite kepinių margarinu;
  7. Kai tešla sukils, ją sudėkite į formeles, užimant 1/3 formos. Tada palikite šiltai, kad vėl pakiltų iki kol užims 2/3 formos;
  8. Kepkite 50 – 60 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!