Purus obuolių pyragas

Jums reikės

  • Margarinas VILNIUS

kepiniams 150 g

  • Obuoliai 5 vnt.
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Cukrus 150 g
  • Miltai 2 stikl.
  • Soda 1 arbat. šaukštel.
  • Grietinė 0.5 stikl.
  • Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
  • Vanilinis cukrus 1 pakelis

Paruošimas
  1. Margariną VILNIUS ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite;
  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų;
  3. Trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės sumaišytos su soda ir maišydami po truputį berkite miltus;
  4. Kai tešla taps vientisa, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite;
  5. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius;
  6. Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi;
  7. Kepkite 180°C orkaitėje apie 45 min.
Susiję receptai