- Baklažaną supjaustykite 1 cm pločio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite apie 10 min pastovėti (kad išsiskirtų nereikalingas kartokas skystis iš baklažano minkštimo);
- Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kiekvieną griežinėlį plonai aptepkite majonezu, pabarstykite susmulkintu česnaku, pipirais ir džiovintais bazilikais;
- Paruoštus baklažanus kepkite alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje, 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min;
- Pakeptus baklažanus ištraukite iš orkaitės ir sudėkite likusius ingredientus: ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po pomidoro riekelę, o ant pomidoro – po mocarelos riekelę.
- Pagamintus užkandžius pabarstykite bazilikais;
- Dar kartą įdėkite į orkaitę ir pakepkite 5-7 min. tol, kol sušils pomidorai ir išsilydys sūris;
- Karštus ritinėlius sudėliokite ant skrudintos duonos riekelių, jas aptepkite margarinu VILNIUS, papuoškite šviežiu baziliku.