Baklažanų ritinėliai, apkepti pomidorais ir mocarelos sūriu

Jums reikės

  • Margarinas VILNIUS Skanumas
  • Baklažano 1 vnt.
  • Pomidorai 1-2 vnt.
  • Mocarela 1 vnt.
  • Majonezas 1-2 valg. šaukš.
  • Česnako skiltelė 1 vnt.
  • Džiovinti bazilikai
  • Druska
  • Pipirai
  • Švieži bazilikai (papuošimui)
  • Duona skrudinimui

Paruošimas
  1. Baklažaną supjaustykite 1 cm pločio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite apie 10 min pastovėti (kad išsiskirtų nereikalingas kartokas skystis iš baklažano minkštimo);
  2. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kiekvieną griežinėlį plonai aptepkite majonezu, pabarstykite susmulkintu česnaku, pipirais ir džiovintais bazilikais;
  3. Paruoštus baklažanus kepkite alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje, 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min;
  4. Pakeptus baklažanus ištraukite iš orkaitės ir sudėkite likusius ingredientus: ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po pomidoro riekelę, o ant pomidoro – po mocarelos riekelę.
  5. Pagamintus užkandžius pabarstykite bazilikais;
  6. Dar kartą įdėkite į orkaitę ir pakepkite 5-7 min. tol, kol sušils pomidorai ir išsilydys sūris;
  7. Karštus ritinėlius sudėliokite ant skrudintos duonos riekelių, jas aptepkite margarinu VILNIUS, papuoškite šviežiu baziliku.
Susiję receptai