Užkandėlė su rikotos sūriu bei svogūnų džemu

Jums reikės

  • Rikota sūris 1 pak.
  • Druska
  • Pomidoras 1 vnt.
  • Petražolės papuošimui
  • Paskrudinto batono riekelės
  • Margarinas VILNIUS Skanumas
  • Dideli balti svogūnai 3 vnt.
  • Didelis raudonasis svogūnas 1 vnt.
  • Aliejus kepimui
  • Rudasis cukrus 2 valg. šaukšt.
  • Balzamiko actas 2 valg. šaukšt.
  • Raudonas vynas 2 valg. šaukšt.
  • Žiupsnelis čiobrelių

Paruošimas

  1. Džemo ruošimas: svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į puodą kartu su šlakeliu aliejaus, čiobreliais ir 50 ml vandens, viską troškinkite apie valandą (puodo dangtį nukėlinėkite kuo rečiau);
  2. Po valandos svogūnai bus suminkštėję, tuomet įberkite rudojo cukraus ir druskos, įpilkite balzamiko acto, raudono vyno ir viską troškinkite apie 10 minučių kol džemas sutirštės;
  3. Paimkite skrebutį, aptepkite jį margarinu VILNIUS Skanumas;
  4. Su konditeriniu maišeliu išspauskite šiek tiek pasūdyto rikotos sūrio,  į vidurį įdėkite šaukštą svogūnų džemo, viską papuoškite pomidoro skiltele ir baziliko šakele.
Susiję receptai