Meduolinis namelis

Jums reikės

Ingredientai:

  • Miltų 450 g
  • Cukraus 150 g
  • Medaus 100 g
  • Kiaušinių 2
  • Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
  • Nugesintos sodos 2 a.š
  • Meduolių prieskonių (kardamonas, gvazdikėliai, cinamonas, muskatas) 2 a.š
  • Kiaušinių baltymų 3
  • Cukraus pudros 400 g

Paruošimas
  1. Ištirpkinkite margariną VILNIUS kepiniams;
  2. Į jį supilkite cukrų, medų, prieskonius, įmuškite kiaušinius ir viską kaitinkite vonelėje ant garų, kol ištirps cukrus;
  3. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti, tuomet į pravėsusią masę supilkite nugesintą sodą, prieskonius, sudėkite miltus ir išminkykite.
  4. Tešlą porai valandų įdėkite į šaldytuvą, tuomet išėmę ją iškočiokite ir išpjaukite namo stogą ir sienas;
  5. Namo dalis kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol meduoliai gražiai paruduos;
  6. Namelio glajui kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra ir sudėkite į vienkartinį konditerinį maišelį;
  7. Nukirpkite maišelio galiuką ir su gauta balta mase suklijuokite namo sienas, tuomet padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų;
  8. Tuomet išėmus taip pat priklijuokite namelio stogą ir vėl pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą;
  9. Su likusiu baltu glajumi papuoškite namelį – galite jį dekoruoti įvairiais ornamentais arba priklijuoti papuošimų – mažų saldainiukų ar guminukų.

Skanaus!

Susiję receptai