Duonelė su žolelėmis

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarino VILNIUS kepiniams 7 v.š.
  • Vandens 1 stiklinės
  • Kvietinių miltų 2 stiklinės
  • Druskos 1 a.š.
  • Kukurūzų miltų 1 stiklinė
  • Sausų mielių 1 a.š.
  • Cukraus 1 a.š.
  • Alyvuogių aliejaus 100 g
  • Česnako 3-4 skiltelės
  • Pjaustytų bazilikų žiupsnelis
  • Petražolių žiupsnelis
  • Raudonėlių žiupsnelis
  • Krapų žiupsnelis
  • Čiobrelių žiupsnelis
  • Mairūno žiupsnelis
  • Kmynų žiupsnelis

Paruošimas
  1. Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišykite mieles ir cukrų, palikite šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.
  2. Pasiruoškite prieskonius užpilui (3 v.š.), žalumynus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su ištirpintu margarinu, įspauskite česnaką ir viską palikite dubenėlyje iki panaudojimo.
  3. Dideliame inde suberkite sijotus miltus (jei neturite kukurūzų miltų, galite naudoti vien tik kvietinius), įberkite druską, tirpintą margariną, supilkite mielių mišinį ir viską minkykite apie 5 min.
  4. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  5. Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite, verskite ant lentos, pabarstytos miltais ir kočiokite apvalų lakštą.
  6. Tešlos lakštą gausiai patepkite pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustykite juostelėmis.
  7. Imkite po vieną juostelę ir susukite spiralę, sudėkite jas į kepimo skardą iškotą kepimo popieriumi;
  8. Palikite dar pusvalandžiui, kad pakiltų.
  9. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!

Susiję receptai