Džiovintų vaisių pyragas

Jums reikės

Ingredientai:

  • Įvairių džiovintų vaisių 600 g
  • Margarino VILNIUS kepiniams 120 g
    Rudojo cukraus 75 g
  • Druskos 1 žiupsnelis
  • Kiaušinių 2 vnt
  • Miltų 170 g
  • Kepimo miltelių 1 a.š
  • Meduolių prieskonių 1/3 a.š
  • Apelsino žievelės ir sultys 0,5 vnt .
  • Citrinos nutarkuota žievelė ir 0,5 vnt. sulčių
  • Riešutų 150 g
  • Brendžio arba romo 170 ml

Paruošimas
  1. Džiovintus vaisius nuplaukite ir nusausinkite; susmulkinkite juos iki razinos dydžio. Riešutus susmulkinkite peiliu;
  2. Užpilkite vaisių ir riešutų mišinį brendžiu ar romu, uždengite ir palaikykite pusdienį arba per naktį, kad įsigertų. Išėmus, permaišykite;
  3. Kambario temperatūros margariną VILNIUS kepiniams išsukite su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir išplakti;
  4. Sudėkite sutarkuotas apelsino ir citrinos žieveles, supilkite sultis, išmaišykite;
  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į pyrago tešlą, tuomet vėl gerai išmaišykite. Taip pat įmaišykite vaisius ir riešutus;
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite pyrago tešlą. Kepkite 1,5 val. kol gražiai paruduos;
  7. Iškeptą pyragą atvėsinkite, išimkite iš formos ir padėkite ant grotelių.
  8. Pyragą suvyniokite į foliją, įdėkite į maišelį ir palikite spintelėje. Taip pyragą galima laikyti net apie mėnesį, kas kiek laiko vis palaistant alkoholiu. Svarbu nebelaistyti likus savaitei iki valgymo. Kuo ilgiau pyragas brandinsis, tuo labiau atsiskleis jo skoniai.

Skanaus!

Susiję receptai