Šventiniai grybukai

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarino VILNIUS kepiniams 250 g
  • Kiaušinių 5 vnt.
  • Cukraus 200 g
  • Grietinės (naminės) 0,5 stikl.
  • Vanilinio cukraus 1 pak.
  • Sodos 0,5 arbat. šaukštel.
  • Miltai 4 stikl.
  • Aguonos 2 valg. šaukšt.
  • Žiupsnelis druskos

Baltam glajui:

  • Kiaušinio baltymų 1 vnt.
  • Cukraus pudros 2 stikl.

Šokoliniam glajui:

  • Kiaušinio baltymų 3 vnt.
  • Kakavos 1 valg. šaukšt.
  • Juodojo šokolado 200 g
  • Cukraus pudros 2 stikl.

Paruošimas
  1. Kiaušinius išsukite su cukrumi;
  2. Į grietinę suberkite sodą, išmaišykite išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberkite druskos;
  3. Margariną išlydykite, o kai atvės supilkite į išsuktą kiaušinių ir grietinės masę;
  4. Suberkite vanilinį cukrų, miltus ir išmaišykite tešlą;
  5. Į įkaitintą specialią grybukų keptuvę su mažu šaukšteliu dėkite tešlos ir atsargiai kepkite grybukus vis apverčiant keptuvę. Iškeptus grybukus padailinkite, apipjaustykite, kad neliktų nelygumų;
  6. Iš kiaušinio baltymų ir cukraus pudros išplakite tirštą baltą glajų;
  7. Kotukus pamirkykite į baltą glajų ir į aguonas;
  8. Pagaminkite šokoladinį glajų: išplakite baltymus, sudėkite kakavą ir ant garų ištirpintą šokoladą, išmaišykite gautą masę;
  9. Kai grybukų koteliai apdžiūva, tuomet merkite grybukų kepurėles į šokoladinį glajų;
  10. Paliekite grybukus džiūti ir atvėsti.

Skanaus!

Susiję receptai