Ryto bandelės

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarino VILNIUS

kepiniams 50 g

  • Mielių 25 g
  • Pieno 250 ml
  • Miltų 800 g
  • Druskos 1 arbat. šaukštel.
  • Cukraus 1 arbat. šaukštel.

Paruošimas
  1. Mieles sudėkite į dubenį ir ištrinkite;
  2. Pieną truputį pašildykite ir supilkite į dubenį ant mielių;
  3. Supilkite pašildytą margariną VILNIUS kepiniams, suberkite druską, cukrų ir maišykite, kol mielės ištirps;
  4. Maišant po truputį suberkite miltus. Sukite, kol tešla atšoks nuo indo kraštų;
  5. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite stačiakampį lakštą. Jį padalinkite išilgai į penkias juostas;
  6. Juostas aptepkite margarinu, sudėkite vieną ant kitos ir supjaustykite 3-4 cm ilgio gabalėliais;
  7. Gabalėlius sudėkite į margarinu išteptą skardą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 min. Pakilti;
  8. Prieš kepant pabarstykite bandeles sezamo sėklomis arba aguonomis;
  9. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės pakils ir parus;
  10. Atvėsinkite ant grotelių;
  11. Bandeles patepkite mėgstamu džemu arba likusiu margarinu.

Skanaus!

Susiję receptai