Kibinai

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarino VILNIUS

kepiniams 250 g

Tešlai:

  • Miltų 4 stiklinės (po 250 ml)
  • Kiaušinių 3 vnt
  • Grietinės 200 g
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • Kiaulienos mėsos (kumpio arba sprandinės) 600 – 700 g
  • Svogūnų 5 vnt
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Plakto kiaušinio (patepimui prieš kepant) 1 vnt

Paruošimas
  1. Sutarkuokite margariną, suberkite miltus, sudėkite grietinę, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Jei tešla dar kimba prie rankų įdėkite dar miltų ir minkykite kol ji nebelips;
  2. Išminkę tešlą ją padalinkite į 18 gabaliukų ir padėkite į šaldytuvą valandai atšalti;3. Įdarui mėsą ir svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, tuomet įberkite druskos ir pipirų;

    4. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir suformuokite kibinus;

    5. Paruoštus kibinus sudėkite į skardą pabarstytą miltais (ar išklotą kepimo popieriumi);

  3. Kibinus aptepkite kiaušinio plakiniu;
  4. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol gražiai paruduos.Skanaus!
Susiję receptai