Naminė duona

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarinas VILNIUS

kepiniams 30 g

  • Ruginiai miltai 1 stikl.
  • Kvietiniai miltai 1,5 stikl.
  • Mielės 5 g
  • Pienas 0,5 stikl.
  • Vanduo 1,5 stikl.
  • Druskos 1 arbat. šaukštel.
  • Linų sėmenys, kmynai, razinos 0,5 stikl.

Paruošimas
  1. Persijokite ruginius miltus, suberkite mieles, supilkite pašildytą pieną;
  2. Viską išmaišykite ir palikite pakilti;
  3. Sudėkite visus kitus ingredientus (vandenį, likusius miltus, druską, razinas, sėmenis, kmynus). Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu;
  4. Vėl palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų;
  5. Kepimo skardą ištepkite margarinu VILNIUS kepiniams, pabarstykite miltais ir sudėkite tešlą (dar galima palaikyti);
  6. Kepkite apie 60 – 80 min. Išimkite iš skardos, aptepkite margarinu ir palikite ataušti.

Skanaus!

Susiję receptai