Šakočio pyragas

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarinas VILNIUS

kepiniams 200 g

  • Cukrus 200 g
  • 5 kiaušinių tryniai
  • 5 kiaušinių baltymai
  • Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
  • Citrina 1 vnt.
  • Grietinė 1 arbat. šaukštel.
  • Majonezas 1 arbat. šaukštel.
  • Miltai 2 stiklinės
  • Obuoliai 6 vnt.

Paruošimas
  1. Minkštą margariną išsukite su cukrumi, kol masė taps puri ir balta;
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir druska iki standžių putų, o trynius sudėkite į margariną ir gerai išmaišykite;
  3. Taip pat į šią masę sudėkite grietinę ir dar kartą gerai išmaišykite;
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu. Tuomet juos suberkite į margarino ir kiaušinių masę ir viską gerai permaišykite;
  5. Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl išmaišykite;
  6. Paimkite kepimo skardą aukštais kraštais ir ją visą išklokite kepimo popieriumi. Tuomet įpilkite kelis šaukštus tešlos ir išlyginkite ją per visą skardą;
  7. Dėkite skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (su įjungta kepimo iš viršaus funkcija) ir kepkite kelias minutes – kol pirmas sluoksnis gražiai paruduos;
  8. Išimkite skardą ir jau ant iškepusio sluoksnio užpilkite dar tešlos ir paskleiskite ją. Tuomet vėl kiškite į orkaitę ir kepkite, kol viršus paruduos;
  9. Taip kartokite kol tešla pasibaigs.

Skanaus!

Susiję receptai