Imbieriniai sausainiai

Jums reikės

Ingredientai:

  • Cukraus 100 g
  • Persijotų miltų 450 g
  • Sodos 2 a.š
  • Druskos 1 a.š
  • Malto imbiero 2 a.š
  • Cinamono 2 a.š
  • Maltų gvazdikėlių ½ a.š
  • Malto muskato riešuto ½ a.š
  • Margarino VILNIUS kepiniams

(supjaustyto kubeliais) 225 g

  • Skysto medaus ½ puodelio

Paruošimas
  1. Sumaišykite sausus produktus – cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą;
  2. Sudėkite margariną VILNIUS kepiniams ir pirštais trinkite, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai;
  3. Supilkite medų ir gerai išmaišykite; minkykite, kol susiformuos tešla;
  4. Palaikykite tešlą šaldytuve bent valandą;
  5. Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 3 mm storio;
  6. Išpjaukite norimos formos sausainius;
  7. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių;
  8. Išimkite iš orkaitės, o po minutės perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Tuomet jei norite, galite sausainius papuošti ir dekoruoti.

Skanaus!

Susiję receptai