Portugališkas karalių pyragas

Jums reikės

Ingredientai:

Raugui:

  • 25 g aktyvių mielių
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus
  • 100 g. miltų
  • 75 ml šilto vandens

Tešlai:

  • 250 g susmulkintų cukruotų vaisių
  • 100 g besėklių razinų
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos žievelės
  • 1 arbat. šaukšt. apelsino žievelės
  • 2 valg. šaukšt. Portveino (portugališko vyno)
  • 1 valg. šaukšt. romo
  • 150 g margarino VILNIUS kepiniams
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 2 kiaušinio trynių
  • 600 g kvietinių miltų
  • 75 ml šilto pieno
  • 50 g susmulkintų migdolų
  • 25 g žemės riešutų

Paruošimas

„Bolo Rei“ – tai tradicinis portugališkas pyragas, dažniausiai kepamas kalėdiniu laikotarpiu ir ypač dažnai ruošiamas sausio 6 – trijų karalių dieną. Šis saldus karališkas gardėsis – tai saldi portugališka duona su saldintais vaisiais ir riešutais. Jį pagaminti paprasta, tačiau jo gamyba užima pakankamai daug laiko. Visgi pabandyti išties verta! Pyragas puikiai dera su arbata.

Papuošimui:

Glazūruotų vaisių (ananasai, figos, vyšnios ar kt.)

1 kiaušinio

Cukraus pudros

Paruošimas:

  1. Pirmiausia paruoškite raugą – nedideliame dubenyje sumaišykite mieles, cukrų, miltus ir šiltą vandenį. Gautą tešlą uždenkite ir atidėkite apie 30 min., kol tešla iškils ir padvigubės;
  2. Į kitą dubenį sudėkite cukruotus vaisius, razinas, tarkuotą apelsino bei citrinos žievelę, supilkite portveiną ir romą. Palikite vaisius išbrinkti;
  3. Dideliame inde elektriniu plaktuvu suplakite cukrų ir kepinių margariną, tuomet įmaišykite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Pridėkite šiek tiek miltų, kol masė sukietės. Taip pat įmaišykite likusią dalį miltų ir pieną;
  4. Sudėkite raugą į tešlą ir viską tolygiai išmaišykite. Į gautą tešlą sudėkite riešutus ir cukruotus užpiltus vaisius. Viską atsargiai maišykite, pridėdami papildomai miltų, jei reikia – visi vaisiai ir riešutai turi būti padengti tešla;
  5. Tuomet gautą masę uždenkite ir palikite kilti šiltoje vietoje apie valandą arba, kol ji padvigubės.
  6. Suminkykite tešlą, suformuokite apvalų kepalą ir dėkite jį ant margarinu pateptos kepimo skardos;
  7. Viduryje kepalo pirštais įspauskite apvalią plačią skylę – jūsų pyragas taip taps panašus į vainiką arba karūną;
  8. Papuoškite gautą pyragą cukruotais vaisiais ir patepkite kiaušinio plakiniu. Vėl uždenkite ir palikite kilti apie valandą;
  9. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. arba kol taps auksinės spalvos. Kai atvės, apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Susiję receptai