„Bolo Rei“ – tai tradicinis portugališkas pyragas, dažniausiai kepamas kalėdiniu laikotarpiu ir ypač dažnai ruošiamas sausio 6 – trijų karalių dieną. Šis saldus karališkas gardėsis – tai saldi portugališka duona su saldintais vaisiais ir riešutais. Jį pagaminti paprasta, tačiau jo gamyba užima pakankamai daug laiko. Visgi pabandyti išties verta! Pyragas puikiai dera su arbata.
Papuošimui:
Glazūruotų vaisių (ananasai, figos, vyšnios ar kt.)
1 kiaušinio
Cukraus pudros
Paruošimas:
- Pirmiausia paruoškite raugą – nedideliame dubenyje sumaišykite mieles, cukrų, miltus ir šiltą vandenį. Gautą tešlą uždenkite ir atidėkite apie 30 min., kol tešla iškils ir padvigubės;
- Į kitą dubenį sudėkite cukruotus vaisius, razinas, tarkuotą apelsino bei citrinos žievelę, supilkite portveiną ir romą. Palikite vaisius išbrinkti;
- Dideliame inde elektriniu plaktuvu suplakite cukrų ir kepinių margariną, tuomet įmaišykite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Pridėkite šiek tiek miltų, kol masė sukietės. Taip pat įmaišykite likusią dalį miltų ir pieną;
- Sudėkite raugą į tešlą ir viską tolygiai išmaišykite. Į gautą tešlą sudėkite riešutus ir cukruotus užpiltus vaisius. Viską atsargiai maišykite, pridėdami papildomai miltų, jei reikia – visi vaisiai ir riešutai turi būti padengti tešla;
- Tuomet gautą masę uždenkite ir palikite kilti šiltoje vietoje apie valandą arba, kol ji padvigubės.
- Suminkykite tešlą, suformuokite apvalų kepalą ir dėkite jį ant margarinu pateptos kepimo skardos;
- Viduryje kepalo pirštais įspauskite apvalią plačią skylę – jūsų pyragas taip taps panašus į vainiką arba karūną;
- Papuoškite gautą pyragą cukruotais vaisiais ir patepkite kiaušinio plakiniu. Vėl uždenkite ir palikite kilti apie valandą;
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. arba kol taps auksinės spalvos. Kai atvės, apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!