- Į sausą skardą suberkite avižas ir riešutus;
- Vis pamaišant šiek tiek apskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.;
- Atvėsinkite;
- Medų išlydykite su margarinu, įlašinkite vanilės esencijos, tuomet viską gerai išmaišykite;
- Apskrudintas avižas sumaišykite su kokoso drožlėmis, linų sėmenimis, sezamo sėklomis, saulėgrąžomis ir spanguolėmis (arba kitais jūsų mėgstamais džiovintais vaisiais ir kitais priedais);
- Į mišinį supilkite paruoštą sirupą, gerai išmaišykite;
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą masę. Tuomet tolygiai viską paskirstykite ir gerai prispauskite;
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol viršus šiek tiek paruduos.
- Iškepusią granolą gerai atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio ir formos batonėliais.
Skanaus!