- Visus raugo produktus sumaišykite, 1 val. palaikykite kambario temperatūroje ir padėkite 12 val. į šaldytuvą;
- Likus valandai iki tešlos maišymo, išimkite raugą iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros;
- Iš produktų paruoškite mielinę tešlą. Masė turi gautis lygi ir elastinga, vos lipni. Tešlą sukrėskite į indą, ir palikite ją 1-2 val., kol pakils;
- Stalą pabarstykite miltais, ištampykite tešlos lakštą ir sulankstykite jį kaip voką. Tešla turėtų būti lipni ir minkšta. Suformuokite kepaliuką;
- Tuomet tešlą perkelkite į miltais pabarstytą kepimo indą ir leiskite pakilti apie 40 min. Kepaliuko viršuje aštriu peiliu padarykite įpjovas ir pabarstykite rupiais miltais. Taip pat galite pabarstyti kmynais;
- Kepkite orkaitėje 30-40 min., 200 laipsnių temperatūroje. Jei norite, kad plutelė būtų traškesnė, kepimo metu orkaitėje laikykite indą su vandeniu;
- Iškepusią duoną atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!