Šokoladinis – aguoninis Kalėdų pyragas

Jums reikės

Ingredientai:

  • 300 g miltų

     

  • 4 kiaušiniai

     

  • 100 ml cukraus

     

  • 200 g. margarino VILNIUS kepiniams

     

  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos

     

  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių

Paruošimas

Haroldas Mackevičius neįsivaizduoja Kalėdų be gausaus būrio namiškių ir vaišėmis nukrauto stalo. Be tradicinių Kalėdų skanėstų, ant stalo per šventes puikuojasi ir vienas kitas šventiškas pyragas. Šįkart Haroldas kartu su savo jaunėle dukra Veronika pristato gardų šokoladinį-aguoninį pyragą. Būtinai pabandykite – jis taps puikia jūsų šventinio stalo puošmena!

Papuošimui:

2 plytelės tirpinto juodo šokolado

2 maišeliai smulkintų migdolų

Paruošimas:

  1. Išplakti margariną su cukrumi tol, kol pasidarys puri masė;
  2. Į plakamą masę sudėkite kiaušinius;
  3. Išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną;
  4. Į išplaktą masę įdėkite trečdalį miltų ir trečdalį grietinės. Taip dalimis sudėkite visus miltus ir visą grietinę;
  5. Viską gerai suplakite, tuomet supilkite aguonas ir vėl išplakite;
  6. Vientisą masę supilkite į paruoštą kepimo formą;
  7. Iškeptą pyragą pagardinkite tirpintu šokoladu ir papuoškite migdolų drožlėmis.

Skanaus!

Susiję receptai