Tradicinio obuolių pyrago receptas

Jums reikės

  • Margarinas VILNIUS

kepiniams 150 g

  • Obuoliai 5 vnt.
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Cukrus 150 g
  • Miltai 2 stikl.
  • Soda 1 arbat. šaukštel.
  • Grietinė 0.5 stikl.
  • Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
  • Vanilinis cukrus 1 pak.

Paruošimas

TRADICINIO OBUOLIŲ PYRAGO RECEPTAS

Jaukiais rudens vakarais labiausiai vilioja naminio obuolių pyrago kvapas. Mylimiausias obuolių pyragas – atkeliavęs iš vaikystės, su meile iškeptas brangios mamos ar močiutės. Šiandien puiki proga iškepti gardų tradicinį obuolių pyragą – sau, šeimai ar draugams. Mėgaukitės namų jaukumu, puodeliu karštos arbatos ir gabalėliu puraus obuolių pyrago. Jis idealiai dera su vaniliniais ledais. Šiltų ir jaukių vakarų!

Paruošimas:

  • Margariną VILNIUS kepiniams ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite;
  • Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų;
  • Iš trynių, margarino su cukrumi, grietinės sumaišytos su soda ir miltų sumaišykite tešlą;
  • Kai tešla taps vientisa mase, išplakite kiaušinių baltymus ir juos taip pat atsargiai įmaišykite;
  • Suberkite kubeliais smulkiai pjaustytus tris obuolius;
  • Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėliokite porą nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių;
  • Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi;
  • Kepkite 180°C orkaitėje apie 45min.

Skanaus!

Susiję receptai