TRADICINIO OBUOLIŲ PYRAGO RECEPTAS
Jaukiais rudens vakarais labiausiai vilioja naminio obuolių pyrago kvapas. Mylimiausias obuolių pyragas – atkeliavęs iš vaikystės, su meile iškeptas brangios mamos ar močiutės. Šiandien puiki proga iškepti gardų tradicinį obuolių pyragą – sau, šeimai ar draugams. Mėgaukitės namų jaukumu, puodeliu karštos arbatos ir gabalėliu puraus obuolių pyrago. Jis idealiai dera su vaniliniais ledais. Šiltų ir jaukių vakarų!
Paruošimas:
- Margariną VILNIUS kepiniams ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite;
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų;
- Iš trynių, margarino su cukrumi, grietinės sumaišytos su soda ir miltų sumaišykite tešlą;
- Kai tešla taps vientisa mase, išplakite kiaušinių baltymus ir juos taip pat atsargiai įmaišykite;
- Suberkite kubeliais smulkiai pjaustytus tris obuolius;
- Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėliokite porą nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių;
- Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi;
- Kepkite 180°C orkaitėje apie 45min.
Skanaus!