Mieliniai blynai su obuoliais

Jums reikės

Ingredientai:

  • Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
  • Alyvuogių aliejus 20 g
  • Grietinė 1 arbat. šaukštel.
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Druska 0,5 arbat. šaukštel.
  • Cukrus 2 valg. šaukšt.
  • Šviežios mielės 7 g
  • Pienas 200 ml
  • Miltai 200 g
  • Obuoliai 1 vnt.

Paruošimas
  1. Į dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir viduryje suformuokite duobutę;
  2. Ištirpinkite mieles su cukrumi;
  3. Į miltus supilkite ištirpintas mieles, šiltą pieną ir kiaušinį.
  4. Viską išplakite;
  5. Supilkite aliejų, tirpintą margariną ir grietinę;
  6. Viską plakite šluotele, kol neliks gumuliukų (tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos);
  7. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min, kol kelis kart pakils;
  8. Į pakilusią tešlą įpjaustykite obuolį;
  9. Kepkite blynus keptuvėje, kol gražiai apkeps abi pusės.

Skanaus!

Susiję receptai