- Ką daryti, jeigu kepiniams paruošti vaisiai juoduoja?
Ruošėtės kepti pyragą, bet šviežiai supjaustyti obuoliai jau pajuodavo? Ne problema! Galite lengvai obuolių skilteles ar kitus supjaustytus vaisius atgaivinti dviem būdais: apšlakstykite vaisius citrinos sultimis arba apšlakstysite juos vitamino C tablete, ištirpinta vandenyje. Efektas bus tas pats! Gardžių kepinių!
- Kaip lengviau iškočioti minkštą tešlą?
Minkštą tešlą dažnai būna sudėtinga greitai ir paprastai iškočioti, bet jums nebūtina taip vargti ir kovoti su neklusnia tešla. Juk turime paslapčių, kaip palengvinti tešlos kočiojimą. Dauguma žino, kad kočiojant tešlą, svarbu pabarstyti lentelę miltais ir vis pamiltuoti arba patepti aliejumi rankas, tačiau turime ir daugiau naudingų patarimų! Pavyzdžiui, ar žinojote, kad daug lengviau iškočiosite paruoštą tešlą, kai ant jos uždėsite riebalais pateptą popierių? Taip tešla nelips prie kočėlo ir pyrago gaminimo darbai eisis daug greičiau. Pamėginkite. Malonaus gaminimo proceso!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1480
- Kaip pyragą lengviau išimti iš kepimo formos?
Ištraukę pyragą iš orkaitės, dažniausiai skubame jį pjaustyti ir ragauti. Visgi verta bent šiek tiek palaukti – taip lengviau išimsite pyragą iš formos, jis spės atvėsti ir bus daug lengviau jį supjaustyti. Nepamirškite, kad pyragą daug lengviau išimsite iš kepimo formos, jei ištraukę jį iš orkaitės padėsite ant drėgno audinio. Pabandykite! Kantrybės ir skanių kepinių!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1477
- Kokios temperatūros ingredientai tinkamiausi kepiniams?
Prieš kepdami pyragą, atidžiai perskaitykite receptą ir pažiūrėkite kokios temperatūros produktus rekomenduojama naudoti. Jei recepte nenurodyta kitaip, dažniausiai kepimo rezultatai bus geresni, jei gaminant kiaušiniai, margarinas ir pienas bus kambario temperatūros, tad juos iš šaldytuvo išimkite iš anksto. Tuo tarpu grietinę ar grietinėlę kepiniams reikia dėti atšaldytus, tik tiesiai iš šaldytuvo. Kiekvienas šis žingsnis prisideda prie kepinio sėkmės, tad svarbu jų nepraleisti. Skaniausių kepinių!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1466
- Ką daryti, kad kepinys kuo greičiau sutvirtėtų?
Iškepę pyragą ir išėmę jį iš orkaitės, palikite jį formoje „pastovėti“. Taip reikėtų jį palaikyti apie 10 min. Per tą laiką kepinys sutvirtės ir lengvai išsiims iš formos. Taip pat iškeptą tortą ar pyragą reikėtų pastatyti ant grotelių – tuomet iš apačios cirkuliuos oras ir pyragas šiek tiek apdžius, taps tvirtesni. O gaminius su dideliu kiekiu vaisių ar uogų būtinai reikia pilnai atšaldyti formoje, tad pirmiausia leiskite tokiam kepiniui atvėsti ir tik tada patiekite. Gražių ir gardžių kepinių!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1445
- Ką daryti, kad tešla būtų puresnė?
Norite puraus ir lengvo pyrago? Tai labai paprasta! Tiesiog gamindami pyrago tešlą ir plakdami kepinių margariną su cukrumi, į šį mišinį įšspauskite vieną arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Tuomet sudėkite likusius tešlos ingredientus. Pyrago tešla bus daug puresnė ir lengvesnė. Lengvų kepinių!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1425
- Kokioje temperatūroje kepti mažus kepinius?
Kepimo temperatūra priklauso ir nuo kepinio dydžio. Kuo mažesnius kepinius orkaitėje kepame, tuo didesnę temperatūrą naudojame. Pavyzdžiui, patys skaniausi šokoladiniai sausainukai iškepa vos per 4 minutes 260°C temperatūroje! Skanaus!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1408
- Kaip suformuoti rožytės formos pyragėlius su obuoliais?
Kepiniai dar skanesni, kai jie gražūs! Rekomenduojame pasigaminti rožės žiedo formos pyragėlius su obuoliais. Jiems pagaminti išties prireiks kruopštumo ir kokybės, tačiau galutinis rezultatas sužavės kiekvieną!
Pirmiausia, supjaustykite obuolių puseles plonomis skiltelėmis. Šias skilteles sumerkite į vandens ir citrinų sulčių mišinį. Dubenį su skysčiu ir obuoliais 3 min. pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kas obuolių skiltelės suminkštėtų. Tuomet iškočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą ir padalinkite jį į šešias juosteles, jas aptepkite vaisių džemu. Ant tešlos juostelių vienos pusės glaudžiai sudėkite obuolių skilteles, o antrąją pusę užlenkite. Tuomet beliks suvynioti į ritinėlį, juos sudėti į keksiukų kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. 190℃ temperatūroje. Skanių kulinarinių eksmerimentų!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1403
- Kada galima kepiniuose naudoti mažiau druskos?
Dauguma puikiai žino, kad kiekvienam saldžiam kepiniui reikalingas žiupsnelis druskos. Visgi, jei stengiatės maitintis sveikiau, verta žinoti, kad kepiniams, kuriems nereikia mielių, druskos galima naudoti perpus mažiau nei įprastai. Skanių ir sveikų kepinių!
Nuoroda: http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=1451