Kepinių margarinas – idealus kepiniams

Kiekvienas kepinys slepia atskirą istoriją – ar tai būtų šventinis tortas gimtadieniui, ar kepinys mylimam žmogui pradžiuginti, ar skanėstas vaikams. Į savo kepinius įdedame daug meilės, tad jų gaminimui taip pat norime pasirinkti tik pačius geriausius ingredientus – tam, kad kiekvienas gabalėlis teiktų džiaugsmo.

Margarinas – vienas svarbiausių kepinių ingredientų
Kepinių margarinas – idealus pasirinkimas kepiniams

Tinkami kepinių ingredientai didele dalimi lemia kepinių sėkmę. Kepiniams puikiai tinka specialiai konditerijos gaminių gamybai sukurti margarinai „Vilnius“ kepiniams ir „Vilnius“ kepiniams su sviestu. Šie margarinai yra skirti ruošti mielines, bemieles, sluoksniuotas ir kitas tešlas, gaminti pyragus, kepti sausainius, ruošti kremus ar įdarus. Be to, margarinas „Vilnius“ kepiniams su sviestu gaminamas iš saldžios grietinėlės, kas suteikia dar geresnį skonį.

Kodėl verta rinktis kepinių margariną?

Kepinių margarinas itin mėgstamas ir populiarus dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, jis yra labai plastiškas – jį labai lengva įmaišyti į tešlą, jis lengvai minkomas. Margarinas suteikia gaminiui minkštesnę tekstūrą, tešlos masė tampa lengviau formuojama. Naudojant šį margariną sukuriamas tešlos stabilumas, užtikrinamas lengvas apdirbimas ir fermentacija. Taip pat margarinas sudaro gerą vandens balansą tešloje. Kepinių margarinas itin vertinamas dėl savo tolygaus sluoksniavimo savybės. Pavyzdžiui, margarinas idealiai tinka prancūziškų raguolių croissant gaminimui. Margarinas nelūžinėja, neišskiria skysčių sluoksniavimo metu – sluoksniai gaminiuose būna vienodi ir tolygiai pasiskirstę. Jis tinkamas dar ir dėl to, kad nepalieka riebalų skonio.

Be to, kepinių margarinas puikiai tinka ir sausainiams gaminti. Sausainių tešla tampa plastiškesnė, o iškepti sausainiai išlieka trapūs, jie pasižymi maloniu aromatu ir skoniu. Iškepus pyragus ar keksus, kurių tešlos gaminimui buvo naudotas margarinas, juos tampa daug lengviau atskirti nuo formų ir gražiai išimti. Dar vienas kepinių margarino privalumas – ilgesnis kepinių realizavimo laikas. Kepiniai, pagaminti naudojant margariną, ilgiau išlieka šviežūs.

Margarinas „Vilnius“ kepiniams – net 80% riebumo

Margarinai pagal riebumą yra skirstomi į riebalų tepinius, pusriebius maragarinus, sumažinto riebalų kiekio margarinus ir pilno riebumo margarinus. Margarinas „Vilnius“ kepiniams yra 80% riebumo – tai yra tikrasis pilno riebumo kepinių margarinas.

Riebumas yra didelis margarino privalumas, nes būtent jo dėka kepiniai geriau iškyla, o iškilę nesusmenga. Taip pat riebumas svarbus ir kremų ar kreminių įdarų gaminimui – su riebesniu margarinu kremai daug geriau išsiplaka, išplaktas kremas gerai išlaiko svorį, formą ir raštą, o pats margarinas lydomas nesitaško ir neputoja.

Margarinas „Vilnius“ – kai viskas paprasta ir lengva.

Gardžių kepinių! Palepinkite savo gomurį!
Margarino „Vilnius“ komanda

Daugiau apie margarino naudą